TAPENADE
Bereidingstijd:
+/- 5 minuten
Ingrediënten voor 4 porties:
150 gram zongedroogde tomaten op olie
75 gram olijven
30 gram kappertjes
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
Zout, peper
Bereiding:
- Laat de zongedroogde tomaten even uitlekken.
- Pel de knoflook en hak het grof.
- Doe knoflook samen met de zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes in de keukenmachine.
- Voeg de olijfolie toe en mix kort door.
- Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden* per portie:
Energie | 162 kcal | 8% |
Koolhydraten waarvan suikers |
9 g 8 g |
3% 9% |
Eiwit | 2 g | 4% |
Vet waarvan verzadigd |
13 g 2 g |
19% 10% |
Vezels | 4 g | |
IJzer | 4 mg | 29% |
Calcium | 57 mg | 7% |
*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)