SCRAMBLED TOFU

Bereidingstijd:

+/- 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

375 gram tofu
1 teentje knoflook
2 uien
2 stengels bosui
1 el tomatenpuree
2 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
2 el sojasaus (natriumarm)
1 el olijfolie

Bereiding:

  1. Doe de tofu in een tofupers, of leg het tussen keukenpapier met iets zwaars erop. 
  2. Pel de ui en knoflook, snijd beide fijn.
  3. Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui glazig en voeg de knoflook toe.
  4. Verkruimel de tofu in de pan en voeg de kruiden, tomatenpuree en sojasaus toe. Bak dit ongeveer 8 minuten.
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe. 
  6. Snijd de bosuitjes en bak die op het laatst nog eventjes mee.

Voedingswaarden* per portie:

Energie  187 kcal 9%
Koolhydraten
waarvan suikers
11 g
9 g
4%
10%
Eiwit 13 g 26%
Vet
waarvan verzadigd
9 g
2 g
13%
10%
Vezels 5 g
IJzer 3,4 mg 24%
Calcium 224 mg 28%

*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)