HURRY CURRY

 Bereidingstijd:

+/- 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

70 gram rode currypasta (of hoeveelheid volgens etiket)
400 ml kokosmelk
250 gram broccoli
250 gram wortel
150 gram kikkererwten uit blik
50 gram ongezouten cashewnoten 
2 tomaten
1 paprika
1 ui
2 el zonnebloemolie
Peterselie

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de wortel, broccoli en paprika in stukjes. 
  2. Verhit de olie in een wok, bak de ui 1 minuut en voeg daarna de overige groenten toe.
  3. Wok de groenten 5 minuten. Snijd de tomaat en voeg deze samen met de kruidenpasta toe.
  4. Giet de kokosmelk erbij en roer goed door. Laat 8 minuten zachtjes koken.
  5. Spoel de kikkererwten af en voeg deze samen met de cashewnoten bij de curry. Laat nog 2 minuten op het vuur. 
  6. Garneer de curry met peterselie.

Lekker met rijst of naanbrood!

Voedingswaarden* per portie:

Energie  449 kcal 22%
Koolhydraten
waarvan suikers
24 g
10 g
9%
11%
Eiwit 11 g 22%
Vet
waarvan verzadigd
31 g
18 g
44%
100%
Vezels 9 g
IJzer 6 mg 43%
Calcium 100 mg 13%

*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)