HURRY CURRY
Bereidingstijd:
+/- 25 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
70 gram rode currypasta (of hoeveelheid volgens etiket)
400 ml kokosmelk
250 gram broccoli
250 gram wortel
150 gram kikkererwten uit blik
50 gram ongezouten cashewnoten
2 tomaten
1 paprika
1 ui
2 el zonnebloemolie
Peterselie
Bereiding:
- Pel en snipper de ui. Snijd de wortel, broccoli en paprika in stukjes.
- Verhit de olie in een wok, bak de ui 1 minuut en voeg daarna de overige groenten toe.
- Wok de groenten 5 minuten. Snijd de tomaat en voeg deze samen met de kruidenpasta toe.
- Giet de kokosmelk erbij en roer goed door. Laat 8 minuten zachtjes koken.
- Spoel de kikkererwten af en voeg deze samen met de cashewnoten bij de curry. Laat nog 2 minuten op het vuur.
- Garneer de curry met peterselie.
Lekker met rijst of naanbrood!
Voedingswaarden* per portie:
Energie | 449 kcal | 22% |
Koolhydraten waarvan suikers |
24 g 10 g |
9% 11% |
Eiwit | 11 g | 22% |
Vet waarvan verzadigd |
31 g 18 g |
44% 100% |
Vezels | 9 g | |
IJzer | 6 mg | 43% |
Calcium | 100 mg | 13% |
*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)