BONENSALADE
Bereidingstijd:
+/- 10 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram kidneybonen (of zwarte bonen)
300 gram cannellinibonen
2 teentjes knoflook, gepeld
1 rode ui
400 gram cherrytomaten
2 el olijfolie
1 el azijn
verse peterselie
peper, zout
Bereiding:
- Pel en snipper de rode ui. Snijd de cherrytomaten in vieren.
- Spoel de bonen af en laat goed uitlekken, meng dit in een kom met de ui en de cherrytomaten.
- Meng de olijfolie en azijn tot een dressing. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Voeg de dressing toe aan de salade en schep goed om.
- Garneer met grof gehakte peterselie.
Voedingswaarden* per portie:
Energie | 287 kcal | 14% |
Koolhydraten waarvan suikers |
31 g 7 g |
12% 8% |
Eiwit | 15 g | 30% |
Vet waarvan verzadigd |
7 g 1 g |
10% 5% |
Vezels | 18 g | |
IJzer | 5 mg | 36% |
Calcium | 136 mg | 17% |
*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)