BONENSALADE

Bereidingstijd:

+/- 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram kidneybonen (of zwarte bonen)
300 gram cannellinibonen
2 teentjes knoflook, gepeld
1 rode ui
400 gram cherrytomaten
2 el olijfolie
1 el azijn
verse peterselie
peper, zout

Bereiding:

  1. Pel en snipper de rode ui. Snijd de cherrytomaten in vieren.
  2. Spoel de bonen af en laat goed uitlekken, meng dit in een kom met de ui en de cherrytomaten.
  3. Meng de olijfolie en azijn tot een dressing. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  4. Voeg de dressing toe aan de salade en schep goed om.
  5. Garneer met grof gehakte peterselie.

Voedingswaarden* per portie:

Energie  287 kcal 14%
Koolhydraten
waarvan suikers
31 g
7 g
12%
8%
Eiwit 15 g 30%
Vet
waarvan verzadigd
7 g
1 g
10%
5%
Vezels 18 g
IJzer 5 mg 36%
Calcium 136 mg 17%

*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)