SCRAMBLED TOFU
Bereidingstijd:
+/- 15 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
375 gram tofu
1 teentje knoflook
2 uien
2 stengels bosui
1 el tomatenpuree
2 tl kurkuma
2 tl paprikapoeder
2 el sojasaus (natriumarm)
1 el olijfolie
Bereiding:
- Doe de tofu in een tofupers, of leg het tussen keukenpapier met iets zwaars erop.
- Pel de ui en knoflook, snijd beide fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan, bak de ui glazig en voeg de knoflook toe.
- Verkruimel de tofu in de pan en voeg de kruiden, tomatenpuree en sojasaus toe. Bak dit ongeveer 8 minuten.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Snijd de bosuitjes en bak die op het laatst nog eventjes mee.
Voedingswaarden* per portie:
Energie | 187 kcal | 9% |
Koolhydraten waarvan suikers |
11 g 9 g |
4% 10% |
Eiwit | 13 g | 26% |
Vet waarvan verzadigd |
9 g 2 g |
13% 10% |
Vezels | 5 g | |
IJzer | 3,4 mg | 24% |
Calcium | 224 mg | 28% |
*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)