TAPENADE

Bereidingstijd:

+/- 5 minuten

Ingrediënten voor 4 porties:

150 gram zongedroogde tomaten op olie
75 gram olijven
30 gram kappertjes
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
Zout, peper

Bereiding:

  1. Laat de zongedroogde tomaten even uitlekken.
  2. Pel de knoflook en hak het grof.
  3. Doe knoflook samen met de zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes in de keukenmachine.
  4. Voeg de olijfolie toe en mix kort door.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarden* per portie:

Energie  162 kcal 8%
Koolhydraten
waarvan suikers
9 g
8 g
3%
9%
Eiwit 2 g 4%
Vet
waarvan verzadigd
13 g
2 g
19%
10%
Vezels 4 g
IJzer 4 mg 29%
Calcium 57 mg 7%

*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)