LINZENSOEP

Bereidingstijd:

+/- 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram bleekselderij
400 gram gepelde tomaten
200 gram rode linzen
75 gram linzenpasta
750 ml water
1 grote teen knoflook, gepeld
1 groentebouillontablet minder zout
1 el olijfolie
Peper

Bereiding:

  1. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
  2. Verhit olie in een soeppan. Pers de knoflook erboven uit en fruit 1 minuutje.
  3. Doe de bleekselderij erbij en bak nog 2 minuten.
  4. Voeg de gepelde tomaten toe en duw deze met een lepel of spatel in kleinere stukjes.
  5. Voeg het water en het bouillontablet toe en breng aan de kook.
  6. Was de linzen in een zeef en laat ze even uitlekken.
  7. Voeg de linzen toe en laat 8 minuten koken.
  8. Voeg de pasta toe en laat nog 6 minuten koken (of het aantal minuten dat op de verpakking staat, als dit afwijkt)
  9. Giet de soep in kommen en breng op smaak met peper.

 

Voedingswaarden* per portie:

Energie  307 kcal 15%
Koolhydraten
waarvan suikers
12 g
9 g
5%
10%
Eiwit 13 g 26%
Vet
waarvan verzadigd
5 g
0,5 g

7%
3%

Vezels 2 g
IJzer 2 mg 14%
Calcium 110 mg 14%

*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)