LINZENSOEP
Bereidingstijd:
+/- 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram bleekselderij
400 gram gepelde tomaten
200 gram rode linzen
75 gram linzenpasta
750 ml water
1 grote teen knoflook, gepeld
1 groentebouillontablet minder zout
1 el olijfolie
Peper
Bereiding:
- Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
- Verhit olie in een soeppan. Pers de knoflook erboven uit en fruit 1 minuutje.
- Doe de bleekselderij erbij en bak nog 2 minuten.
- Voeg de gepelde tomaten toe en duw deze met een lepel of spatel in kleinere stukjes.
- Voeg het water en het bouillontablet toe en breng aan de kook.
- Was de linzen in een zeef en laat ze even uitlekken.
- Voeg de linzen toe en laat 8 minuten koken.
- Voeg de pasta toe en laat nog 6 minuten koken (of het aantal minuten dat op de verpakking staat, als dit afwijkt)
- Giet de soep in kommen en breng op smaak met peper.
Voedingswaarden* per portie:
Energie | 307 kcal | 15% |
Koolhydraten waarvan suikers |
12 g 9 g |
5% 10% |
Eiwit | 13 g | 26% |
Vet waarvan verzadigd |
5 g 0,5 g |
7% |
Vezels | 2 g | |
IJzer | 2 mg | 14% |
Calcium | 110 mg | 14% |
*) Het percentage toont de referentie inname van een gemiddelde volwassene (2000 kcal)